Vår partner?
Vi har planlagt denne langturen med Ejdern i lang tid nå, og turer som denne er dessverre ikke helt gratis. Vi ser derfor etter partnere som kan hjelpe oss med utstyr eller økonomisk støtte. En del av en slik avtale vil selvfølgelig være gjenytelser fra oss. I tillegg til generell omtale og lenking her fra våre hjemmesider, kan vi tilby testing av nytt utstyr, fotografering av utstyr i spennende situasjoner og foredrag om utstyr og andre aspekter ved langturseiling når vi kommer tilbake. Vi har dialog med flere maritime media og vil også være fokusert på utstyr i våre bidrag til disse. Vi er åpne for andre innspill når det gjelder gjenytelser.


Tine Hjembu Gård
På Hjembu gård drives det tradisjonelt gårdsbruk, de kan fremstille konservert mat slik det ble gjort i gamle dager og dette matcher de verdiene vi har ombord på Ejdern. I tillegg til grønnsaker har vi fått fantastiske mengder kjøtt av Hjembu, blant annet speket og saltet svin, hjort og elg, et røkt svinelår på ti kilo og et spann med 15 kilo saltet svinekjøtt. Vi gleder oss til hver Hjembu-middag.


Tine Sparebanken Sør
Vår eventyrlyst har fått oss til å søke ut på havet slik våre forfedre gjorde i seilskutetida. Sparebanken Sør har et hjerte som banker for sørlandet og kystkulture. Vi har derfor inngtt en samarbeidsavtale med Sparebanken Sør i Risør slik at de kan følge oss på vår ferd ut i den store verden.


Tine Tine Meierier Sør
Vi har lurt lenge på hvordan vi skal klare oss uten norsk mat på turen. Tine hadde løsningen og har sponset oss med Jarlsberg og geitost. Vi har nemlig hørt fra Tangaroa-ekspedisjonen, at Jarlsberg smaker best etter 70 dager i varmen. Vi gleder oss allerede.


Gjerdrum-familien

Det begynte med tips om rute, og utstyrsvalg. Fortsatte med lån av en pall med kart og flere bøker. Men det kulminerte under trebåtfestivalen da Per i Caliope V forærte oss hele tørrmatlageret og førstehjelpsutstyret deres. Mads i Caliope IV har vært en stor inspirator for oss, da han selv har vært på tur i 3 år.
Lyngør Seilmakerverksted Lyngør Seilmakerverksted
Lyngør seilmakerverksted har gitt oss uvurderlig hjelp med seil, seiltilpasninger og annet utstyr, Det føles trygt å seile med klassiske seil som er avsjekket med en spesialist, og vi har dratt mye nytte av kunnskapen seilmakerverkstedet har om bruk av seil på langtur.


Lyngør Handelshus
Vi ble rett og slett nektet å betale da vi hadde handlet i bøtter og spann hos Kari og Ronnie. Takket være dem har vi bl.a. vikingmelk og grovt mel som bør rekke til neste sommer. Som om ikke dette var nok, lånte Ronnie oss mer eller mindre alt utstyret til avskjedsfesten vår. Store takk til dere Ronnie og Kari.


Bose Bose
Vi er svært fornøyd med sponsing fra BOSE, som har gitt oss intet mindre enn fire stykk BOSE 131 høyttalere. Disse gir oss ikke bare fantastisk lyd, men er spesialutformet for å motstå sjøsprøyt, regn, snø og ekstreme temperaturer – perfekt for langtur.

 
Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)