Forberedelser
Dato for avreise nærmer seg med stormskritt og Ejderns mannskap arbeider flittig med alt som må gjøres før vi kaster loss. Harald og Ole har i lengre tid vært stasjonert på seilloftet til Oles far for å utbedre seilgarderoben. Storseil og fokk har fått nye rev og spiler med nødvendige instruksjoner fra seilmakermesteren. Vi har fått ny sløreballong på 105 kvadrat, og nye trekk til storseil og fokk er underveis.

Jon-Håkon og hans far, Svein Olav, har naturlig nok fått hovedansvar for montering av diverse utstyr ombord, da ingen andre av mannskapet innehar deres praktiske egenskaper. Vindror er på plass, watermaker er like rundt hjørnet og slepeladeren er straks funksjonell.

Emil har sortert flere hundre kvadratmeter med kart og gjort en kjempeinnsats med forsikring. Det skulle vise seg å være vanskelig å få forsikret denne antikviteten, men nå ser det ut til å løse seg. Emil har også reparert forluka, noe som artet seg som å skrelle løk, jo mer man pilte av jo mer gråt man.

Håkon, Einar, Tallak og Roger har gjort sitt for at turen skal bli så tørr som mulig. Nating av dekk er en tidkrevende prosess, men med nye innovative teknikker har gutta tilbakelagt flere natemeter de siste dagene.

Sammen har vi tømt Ejdern fullstendig. Sprøtt å se hvor mye det faktisk er plass til, og hvor mye vi ikke ante befant seg der. Harald har laget kart over alle lagringsrom, men fine navn som "forre kjølsvinrom" og sortert alt vi har plassert i en adressebok. S for storseilskjøte (reserve), som bor i 2. og 3. kjølsvinrom for eksempel.

Gudene vet om vi blir ferdige på tida, men det har vi valgt å ignorere. 08.08.08 setter vi avsted klare eller ei. Det som ikke er ferdig får vi ordne underveis. Vi har forstått at tid neppe blir en mangelvare...


Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.