Ejdern på langtur
Den åttende august tar Ejdern et tårevått farvel med Lyngør og setter kurs mot Brasils hete strender. Første etappe, som kanskje ikke blir like het, er kryssing av Nordsjøen over til Inverness, det skotske høylandets hovedstad. Vi seiler tvers gjennom skottland gjennom Kaledonienkanalen, som består av tjueni sluser og går over mange av skottlands store innsjøer, blant annet Loch Ness.

Etter tilstrekkelig med whisky og sekkepiper drar vi ned Irskesjøen, mellom Irland og England, og videre sørover til Portugal for å laste om bord portvin til atlanterhavskryssingen. Videre drar vi over til Afrika, Senegal og Gambia. Så går turen sørover til Kapp Verde, der vi skal gjøre ekstensiv proviantering og så seile vest, over dammen. Etappen som gjør at vi endelig kan gå med røde bukser på yachtklubber verden over.

Vi ankommer den tidligere fangeøya og nåværende paradisøya Fernando de Noronha, ved Brasils østkyst, tidlig i desember. Turen videre er per tid noe uklar men antagelig nordover inn i Mexicogulfen, og på sikt hjemover via Grønland og Island.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:


Kapp VerdeKapp Verde

Kaledonienkanalen


Brazil


Madeira


Et hav

Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.