Skutetreff 2007
Langhelgen 3-7 oktober var Ejdern på tur til Skutträff i Sverige. Petter, Svein Olav og Jon Håkon la ved midnatt onsdag ut i vindstille og havblikk, de kjørte motor over halve skagerak til de til slutt møtte motvinden, da ble det kryssing og senere mer motor før ankomst lysekil torsdag kveld. Her ble overfarten feiret på en pizzabule som tidligere er nominert i verdensmesterskapet for dårlig service.

Fredag morgen var det full duk i medvind sørover, utpå dagen traff man på Fridtjof II og følge med dem ned til Marstrand. Senere på dagen kom ytterligere mannskap - Ole, Roger, Emil og Harald. Dette ble behørig feiret i Marstrands yrende natteliv.

Neste morgen var det regatta og mannskapet stormet opp av køyene i syvtiden for å ta tak i forberedelsene til dagens store begivenhet. Men vindstilla viste igjen sitt stygge ansikt, og til tross for desperate forsøk fra deler av mannskapet på å svømmende dra Ejdern i riktig retning, fikk man ikke engang krysset startstreken. Emil trosset også det kalde vannet og svømte rundt for å dele ut øl til omkringliggende båter

Til slutt ga et samlet skutträff opp og dro for motor ned til Göteborg. Her ble sorgene slukket på klassisk skutträffvis. Og det var hyggelig. Og så bar det hjem og til Fredrikstad for slipp og puss.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.