Påsketuren
Jon-Håkon hadde lovet å være seilklar torsdag 5 april, og han holdt som vanlig ord. 23:59 var fortøyningene løse og vi forlot Herbern Marina med Jon-Håkon, Emil, Alice, Elisabeth og Christoffer på mannskapslista. Med full dieseltank ble fremdriften ut fjorden i natta overlatt til han Penta. På morrakvisten ble det stjålet en bøye i Vrengensundet mellom Tjøme og Nøtterøy, der det alltid er vindstille. Her ble det sovet noen timer før en god Frokost. Alice hadde kjørt et trangt matbudsjett, men det viste seg å være mer enn nok mat - til og med for Emil. Etter Frokost ble det morrabad for de aller, aller tøffeste ( les Jon-Håkon og Emil). Temperaturen ble anslått til ca 4cm kaldt. Seilene ble heist og vi holdt en skarp kryss ut Tønsbergfjorden, og videre rett ut i Skagerak med Elisabeths pannekaker i nebbet.
Vinden dreide, og økte på utover den fine fredagskvelden. Vi hentet høyde rett hjem med et snitt på ca 6,5 knop. Denne Langfredagen viste det seg at fyret på Jomfruland var slokt, og i stedet tent et gammeldags fyrbål. Vi koste oss med den intense flammen og røyken, mens Elisabeth og Christoffer gjorde en formidabel innsats i byssa i 35 grader krengning og gammel skvalpesjø. Maten ble inntatt mens vi utveksla litt norske og svenske sjøutrykk, som ble satt sammen til norsksvenske perverse sjøutrykk. eks "Grønn stake inn i aktern" 
Ved 3 tiden natt til påskeaften ankom vi Ejdernbrygga ved Lyngørfjorden marina litt døgnville, men klare for litt søvn.

Neste morra ble det velfortjent forkost på Solborg med nybakt brytebrød, før båten ble gjort klar for en lørdagstur med kryssing opp til Løktene og obligatorisk tur gjennom sundet. Derfra gikk turen videre til Risør i frisk bris hvor Roger satt på Prommen og druknet sine sorger, mens hen lengtet etter å få skrelle poteter til potatisgratengen. Den ble en suksess til Elisabeths halvstekte koteletter, og Alices fruktbare salat. De stappmette menneskene klarte selvfølgelig ikke holde seg for gode til en tur ut i Risør by Påskeaften. Tross det tilsynelatende lave alkoholinntaket, klarte enkelte av mannskapet å stjele med seg et par strekkfisker fra en søppelhaug hjem til båten. Vedkommende var meget fornøyd med fangsten dagen etter, da turen gikk hjem til Gjeving for motor i tett tåke, motvind, og snøbyger. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.