The Tregde Affair
Etter et kort stopp med overnatting i Blindleia, og dieseltanking i Brekkestø, satte vi kursen for Mandal igjen. Endelig hadde vi fin vind og gjorde god fart med riktig kurs. På listen over verdens vakreste områder må tross alt sørlandskysten komme ganske langt opp. Det ble fisket makrell og følelsen av vemod over å forlate fedrelandet var nærliggende (men dog ikke tilstede).

Vårt siste pitstop før kryssingen av Nordsjøen var Tregde marina og fritidssenter utenfor Mandal. Kanskje ikke verdens navle men de hadde alt vi trengte, og vi fikk ligge der gratis. Takk til Ivar Gjertsen og døtrene Marit og Linda som ikke bare fikset det for oss men som også kjørte oss inn til byen. Vi gjorde ferdig forluke, satte opp lebrett (som gjør at vi ikke faller ut av køyene i røff sjø), ordnet grønnsakskjeller og urtekasse, vi ferdigstilte autonavigasjonssystemene, surret alle ting fast for å tåle hundreogtjue graders helling og Jon Håkon fór opp i masta igjen for å fikse VHF-antenne og bytte fokkefall. Vi ble i Tregde i to dager og når natten senket seg over Losskøyta Ejdern Torsdag kveld var både skute og mannskap klare for alt Nordsjøen kunne by på.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:


Vimpelen er på plass.


Vi fikk høy av Silje i Lillesand. Grønnsakskjelleren er nå i boks.


VHF-antenna repareres.

 

Urtene lever, enn så lenge.


Ikke alltid like lett å få inn nett...


Baconsteking


 

Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.