Første etappe
De første dagene tok vi det rolig, etter avskjeden og de siste dagers intense jobbing var vi litt utmattet, og første kvelden kastet vi anker midt i en bukt i begynnelsen av Tromøysund. Vi sov et halvt døgn og dagen etter tok vi fatt på alt det vi ikke hadde rukket å gjøre ferdig før vi dro. Utpå kvelden heiste vi opp anker og seil, men motvinden tok litt motet fra oss så vi kom oss bare inn til Arendal. Vi håper å ha noe lenger etapper i fremtiden.

Vi har veldig mye ost, takk til Meieriet Sør, men uten kjøleanlegg tror vi den kan komme til å leve hvis vi ikke spiser den ganske fort. Vi prøver derfor å ha osteintensive måltider, første rett ut var ostefondue, Harald var kokk, og det var en moderat suksess, men den lå som en murstein i magen og alle sovnet etter en time. Den natten skulle vi egentlig sjekke hver time etter om vinden hadde snudd den veien vi ville ha den, men ost er god sovemedisin og vi våknet først i ti-tidcn, da var det heldigvis riktig vind og vi kastet oss ut på havet igjen. I løpet av kort tid var det blitt snutevind og vi måtte krysse rett mot kulingen. Vår Mandal-ambisjon ble redusert til Lillesand, som også er en fin by. Motoren virket ikke, så vi seilte til havn. Norge vil virkelig ikke gi slipp på oss.

Det eneste vi har vært opptatt av utover å mekke og seile, er oss selv. Derfor poster vi de eneste (!) bildene vi har tatt de siste dagene. Det er kanskje uansett greit, da vi har vært borte en stund, og folk kan ha glemt hvordan vi ser ut.


Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.