Båtpuss
Etter et vellykket skutetreff seilte Elisabeth og Jon-Håkon Ejdern opp til Fredrikstad. Her bar det opp på slipp i idylliske omgivelser for diverse nødvendige reparasjoner og utbedrelser. Ejdern var i godt selskap blant meterbåter, skøyter og skuter; Anna Minde, Kragerø, Flekkerøy, Dvina, Jelsa, Tarpon II, Suzanne, Lady, Caroline, Lydia, Ibis og selvfølgelig Mohawk - som nå blir ny med Isegrans arbeidskraft og kunnskap.

Ole kom ned på fredagen, og sammen med Jon-Håkon tok de fatt på skraping av kjøl, og rensing av nat. Dagen ble avsluttet med pizza og pils på stripa i Fredrikstad, samt konsert med n lokal singer-songwriter i selskap med Caspar som vi kjenner godt fra Carmen.

Lørdagen stilte vi mannsterke med nå både Svein Olav og Emil parate. Svein Olav byttet alle skroggjennomføringer, og flyttet vanninntaket til toalettet, slik at det nå også skal være mulig å gjøre sitt fornødne på styrbord halser. Jon-Håkon støvsugde kjølsvinet, og ga det en real pakkisdusj med linolje og tjære. Emil og Ole tok ansvar for stoffing, i forskjellige nyanser av rødt.

Ekte arbeidskarer trenger ordentlig mat, og stuert Ole fisket fram de fire blodigste biffene og de råeste potetene i Ejderns historie. Maten hadde bedøvende effekt, og snart snorket alle arbeiderne i hver sin køye.

Søndagen fikk vi hjelp av Isegrans Knut til montering av "gliset", vår nye fireblads foldepropell. Ole var mest opttatt av å bli kvitt biffen fra gårsdagen, så gjentatte turer til bensinstasjonen la en demper på hans effektivitet.

Perfekt timet ble vi invitert på vafler av Flyt forlags Anne, og hennes mann Lars Erik. Trygge for regnet under Jelsas telt fylte vi magen og fortalte seilerskrøner.

Noe hadde krøpet opp i kjøleskapet og dødd under skutetreffet, så Ole brukte deler av mandagen til å koke restene bort med klor. Jon-Håkon tok fatt på gråved på "fenderlista", og ble senere forlatt av den siste av helgens arbeidere.


Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125.