Korrespondent
Jeg sklei bokstavelig talt ned trappa på Casa Particularen i Havanna da 17. mai nachspielet var på hell. Avsted i taxi til flyplassen, med nerver. Norges Ambassade i Havanna kunne fortelle meg at alle flights til og fra Mexico var innstilt grunnet svineinfluensæn. Widerøe hadde ikke fortalt meg om dette, så jeg regnet med at alt var i skjønneste orden. Det var det ei. Jeg stod på flyplassen med billetter fra Mexico, via Houston, til New York, men jeg kunne ikke komme meg til Mexico. Hva gjør man da? Man ringer far. Et par telefonkort senere kom jeg i kontakt med ei dame hos Widerø, hun ba meg gjøre mitt for å komme meg til NYC. Derfor havnet jeg på et fly til Montreal. Herfra skulle jeg fly videre, men selvfølgelig landet vi for sent til å rekke fly til New York. Slik startet mitt ca. 24 timer lange opphold i Montreal. Her var det 11 grader, og jeg kom rett fra Cubavarmen, og en bag fylt med vår-i-new-york-klær. Fant meg et hotell, og vandret ut i Montreals gater på jakt etter Schwartz, lokal spesialist på salta kjøtt (hadde jeg ikke fått nok av det enda?) Deretter kom jeg i kontakt med nøn folk på en bar, og slik ble det en tilnærmet helaften, til tross for at jeg hadde vært våken i bortimot 48 timer.

Om nø kjølig var Montreal virkelig flott. Jeg fikk meg en tur på museet for samtidskunst, og valset rundt i gamlebyen. Stort mer ble det ikke tid til før jeg satte avsted til flyplassen. Der ble jeg fortalt at ingen av mine reservasjoner hadde gått gjennom, til tross for at jeg prøvde både via telefon og internett. Men det var plasser igjen, og for å være snill med Widerøe (aldri igjen) valgte jeg et ikke-direkte fly som gikk via Philadelphia. Altså en 7 timers, og ikke en 1,5 timers tur. Heldigvis rakk jeg aldri å bli skikkelig sur fordi jeg var så snill, for i sekundet etter jeg booket, ble flyet forsinka, og den hyggelige mannen i skranken booket meg om til et dobbelt så dyrt direktefly free of charge. There IS such a thing as free lunch. Jeg har utviklet et snev av flyskrekk på mine eldre dager, og ble glad da jeg slapp ekstra landinger. Samt at jeg klarte å være snill mot Widerøe uten å være slem mot meg selv. Så deilig.

Vaffal da, så kom jeg meg til New York. Fant meg ei gul ein, og satte kursen mot by'n. Roger hadde ordna overnatting for meg, hos en venninne han traff i Belgia. Jacqueline bor i midtown, Madison Av. og 34th street. Midt i kaka, litt posht, men artig å lande midt i lissom. Her kunne jeg bli til hun skulle på en liten ferie. Hun tok med med overalt når hun ikke var på jobb, makan til guide. Ekstra nøkkelsett, og i det hele tatt. Nå bor jeg hos en venninne av Jeff som jeg traff i Praha. Connie er om mulig like søt og snill, og har dratt meg rundt på hele Lower East Side og East Village der hun bor. Hun jobber med finans på dagen og lager musikk på kvelden.

I morra flytter jeg til Brooklyn der jeg omsider har klart å skaffe meg en kåk. To jenter bor der også, og det virker riktig så trivelig. Området virker litt som Løkka, med Hallal sjapper overalt. Blir så fint atte.

Jeg har også truffet en fyr som jobber på lab som bl.a. printer for MOMA. Her kan jeg fremkalle gratis, og låne scannere og maskiner. Slik blir det læring av; mitt mål med New York.

Mac'en er levert til rep. Jeg må bare finne ut om det lønner seg å reparere eller kjøpe brukt. Inntil da, får jeg på vegne av Ejdern, igjen beklage for mangelen av bilder.

Kan rapportere om at Ejdern, lastet med Johannes og Therese, pluss resten selvfølgelig, har kommet seg til Bahamas. Jeg tror også de har dratt derfra. Kommunikasjonen har vært begrenset mao.

Så var det dette med Widerøe da. Foreløpig nekter de å hjelpe meg med utlegg, fordi de mener det er Force Majeure, grunnet svineinfluensaen. Vel, vel, da skulle rem ikke gitt meg grønt kort for å komme meg til New York. Case ain't closed. Kanskje jeg plutselig i neste post er veldig glad i Widerøe.

Hilsen Ejderns korrespondent i New York, Ole.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)