Med kurs mot nye eventyr – Fra Kanariøyene til Kapp Verde
Vi tenkte ikke så mye på det. Vi skulle jo bare 850 nautiske mil sørover. Etter tre dager skjønte vi at det jo faktisk var et stykke. Vi var nok blitt litt arrogante i forhold til avstand og hvor fort vi seiler. Nå skal det sies at vi hadde proviantert godt og hatt god tid til vedlikehold av Ejdern i Santa Cruz de Tenerife så vi var i veldig god shape. Det var ikke det…, det var mer vår mentale innstilling. Hvis du ikke er forberedt på at du skal være på sjøen lenge kan dagene bli lange, og da mener jeg LAAAANGE…

Skal man være lenge på sjøen er strøm en viktig vare og vi har tidligere måttet rasjonere strengt. Har for eksempel Harald glemt å skru av lyset i køya får han gjerne fått høre det av Ole eller meg. Det er som kjent best å kaste stein i glasshus. Det var derfor til stor glede for oss at vi endelig fikk vår slepegenerator til å fungere etter utallige forsøk og reprasjoner. En slepegenerator, eller slepelader som vi kaller det, er som en dynamo som lager strøm ved at vi henger et 20 meter langt tau bak båten med en propell festet til enden. Vi seiler fremover, den snurer, og vips så har vi gratis (og fornybar) strøm. Dette underverket av en maskin ble sporenstreks døpt og adlet av Ole og Jon-Håkon til Sir Sigurd Slepelader og trådte dermed inn i de stolte rekker av navngitte sliter.

En sein nattvakt ble for øvrig følgende slitere innlemmet i felleskapet:
- Baltazar Bauspyd
- Erik Ekkolodd
- Kåre Kompass
- Kevin Kost
- Ken Komfyr
- Ronja Redningsbøye
- Rudolf Redningsflåte
- Stine Spristake

Det er ikke så mye som skjer ute på havet. Vi leser mye og Ole har allerede kommet til modernismen i Haralds intellektualitetskurs, og raser igjennom pensumlista i imponerende fart. Dagene gir også god tid til å tenke og reflektere over det meste med livet mens en sitter for seg selv og skuer ut over havet. Lange nattevakter gir vaktlagene god anledning til å diskutere bosetning på sørlandet, utvikling av verdensøkonomien, hvordan Charlie Sheens karriere har gått nedover etter Hot Shot, egne karrierevalg og tanker om sådanne i fremtiden, om det finnes liv på andre planeter og om de flaueste datene vi har hatt, for å nevne noen temaer.

Dessverre blir disse samtalene av og til avbrutt av at det klasker flyvefisk i hodet på en av oss som da Harald og jeg var midt i en diskusjon om Gombrowiczs definisjon av umodenhet og modenhet da en flyvefisk traff Harald i hodet og rikosjerte i skuldra mi. Flaprende på dekk gispet den etter luft. Vi kastet den uti igjen. Vi hadde allerede en bøtte full.

Sjølvdaua flyvefisk smaker for øvrig litt som makrell, eller kanskje det var tilbredingen vår, men de som har kastet seg på oss og på dekket har sålangt vært så små at det er et lite ork å spise dem hvis man ikke er glad i å spise bein. Når det gjelder annen fisk så har vi fortsatt i ikke fått noen til tross for at vi har prøvd med og uten lodd, med gul blekkstrut, rød blekksprut, blå og hvit blekksprut, svenskepilk, selvdrept flyvefisk med innsydd krok, plastikk flyvefisk osv. Vi har til å med prøvd å partere 10 flyvefisk og kaste det uti som lokkemat. Det eneste vi har fått på kroken var Sigurd og den kampen var det han som vant. Etter det prøvde vi å bruke diverse gjenstander ombord som fiskestang for å få fiskesnøret litt ut fra båten og bort fra Sigurd. Kevin Kost var først ut, men mønstret av under en jibb. Ole og Jon-Håkon klaget på at det ikke var noen bruksanvisning for monteringen og tok derfor ikke på seg noen skyld for at Kevin ble borte i natten.

Etter 8 såkalte monotone døgn på sjøen seilte Ejdern inn til Mindelo på Sao Vicente i Kapp Verde øygruppen og igjen ville vi nok savne havet. Vi har slått oss til ro med havet og trives godt når det eneste vi kan se er de mektige bølgene, den uendelige horisonten og vite at under oss er det tusenvis av meter med vann. Det gir oss en slags ro i sjela. Men i havn venter nye eventyr og det er ikke å forakte det heller. Vi gleder oss til å å utforske og oppleve de vakre Kapp Verde øyene.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

Bob båtshake overtar etter Kevin Kost.

Voce fala Portugés?

Frokost servert.

Geitost og nybakt brød...

_

Et lite heldig bilde, men her er elggryta essensen. Med tyttebær!

Kruskakli og havregryn blir Müesli. Emil fornøyd med resultatet.

_

Sigurd Slepelader i full sving (snurr)

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

_

_

Butterfly er den nye slør.

_

_

NÅ skal vi få deg på kroken Dennis Dorado, men nei.

_

_

_

Fred over ditt minne, Kevin Kost.

_

Hver 16. middag blir komper á là Hageli.

Geitostpirat.

_

Ole leser Faust, og er like blid.

_

_

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)