Alpine Gleder 3 - Tinden Teide
Vulkanen, Pico de Teide, skulle erobres. Erobrerne var Harald, Ole og Emil. Vi leide en bil, en gammel Huppmobil, og kjørte opp mot vulkanens fot. "Til Teide?"" - No possible", - hoderystende polizia ville helst stoppe oss. "Bestige Teide i Oktober? Galskap - No possible" insisterte politiet. Men Ejdern-mannskapet lot seg ikke stoppe, og til slutt ga de seg, de så nok i blikket vårt at et norsk tindehjerte ikke lar seg stoppe av spanske politimenns hypoteser om hva som er mulig og ikke mulig.

Vi kjørte opp til Teides fot på cirka 2400 meter og satte fra oss Hupp'en. Kloke av skade etter Madeira hadde vi godt med utstyr og klær, det ble fort kaldere jo høyere vi kom. De første 1000 meterne gikk overraskende enkelt, til tross for at seiling kan tære på fjellvandrerformen var det en sprek gjeng som begynte på den siste delen av bestigningen, Teides krone. (Harald hadde forøvrig tilbrakt timevis i køer på nasjonalparkkontoret for å få tillatelse til å komme helt opp på toppen.) Mot slutten merket vi at det var ordentlig høyt, lufta var tynnere og pumpa gikk på dobbel fart selv ved lite anstrengelser.

Vi vandret gjennom veldige lavamarker og kraterne som lå strødd utover i en vill, fantastisk uorden. Med bankende hjerter snublet vi utpå ettermiddagen over kraterkanten, 3712 meter høyere enn vårt egentlige element og det høyeste noen av oss hadde vært. I et fantastisk panorama lå det øde fjellriket under oss. Der oppe luktet det sterkt av svovel, Teide er en aktiv vulkan, men det har ikke vært ordentlig utbrudd siden middelalderen. Etterpå gikk vi ned igjen.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

_

_

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

_

Ta bilde av meg!

_

_

_

Svoveldamp...

_

_

Et av verdens beste observatorier.

_

_

_

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)