48 timer til Las Palmas
Vi tenkte ikke spesielt mye på det. Vi skulle jo bare være ute i 2-3 dager. Det var jo bare 280 nautiske mil. Det tilsvarer forøvrig cirka 2 ganger tur/retur til Skagen fra Risør. Det er merkelig hvordan vi har fått et helt annet forhold til avstand, spesielt etter havseilasen fra Kinsale til Madeira. Vi føler oss mer tilrette på havet. Klargjøring av båten går av seg selv, værmeldinger sjekker vi uansett jevnlig og våre seileferdigheter blir stadig bedre.

Så vi bare heiste seil og satte kursen sørover. Gode nordøstlige og østlige vinder fylte seilene og det var som vi nærmest ble løftet ut av vannet og båret fremover. 48 timer etter at vi forlot Madeira ankom vi Las Palmas på Gran Canaria etter den raskeste etappen vi har hatt så langt med en snittfart på over 6 knop. I land ventet charterliv og noen etterlengtede møter for Jon-Håkon og Harald.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

Jon-Håkon ser på tankskip.

Harald tørker Ole bak. Neida. Sårrens.

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

Ole vasker klær.

_

Skjortetørk.

_

Skipslegen får jobben gjort. Ole blir frisk.


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)