Kinsale til Ilha de Porto Santo
Vi forlot Kinsale i lysninga like før havnevakta kom for å kreve inn nattens rådyre avgift. 1173 nautiske mil skulle tilbakelegges med letthet, det hadde værmeldingen lovet oss. Utseilinga var nytt terreng for oss ettersom innseilinga var natt + regn + tåke + en liten kuling. Då vi kom ut til fyret på pynten, gikk det opp for oss at dette, om alt gikk etter planen, kom til å bli vårt nest lengste sammenhengende havstrekk. Vi feiret begivenheten med og sette opp fullt stativ inkludert toppseil. Ejdern skjøt straks gode 6 knuter, og denne gangen i riktig retning.

Vaktskiftene begynte å snurre sin gang. Vi hadde blitt enige i å kjøre to på vakt og bytte tider og stuert hvert fjerde døgn. Igjen kom diskusjonen opp angående hvilken vakt som var den beste. Var det best å gå på vakt kl 20, for å så få med seg soloppgangen og deretter gå å legge seg kl 8 for så å sove til langt ut på dagen? Eller var det best å gå på kl 8 vakta for å "få litt ut av dagen" som noen av våre foreldre ville kalt det. Temaet var jevnlig oppe til debatt. Konklusjon uavklart. Dagene ble like, havet er fint og stort men ganske likt hver dag. Det eneste ordentlige avbrekket fra rorvakt og soving ble vår felles middag.

Harald begynte middagsvakta og hadde forhåpninger om å lage et alternativ til salta svinekjøtt. I den anledning sjøsatte han sitt dorado-snøre. Fiskeredskapen ble trimmet for stor fisk, og ble justert med vekter for å hele tiden ha optimal vekt i forhold til fart.

Liste over fangst Kinsale - Porto Santo i alfabetisk rekkefølge:
1 stk. blekksprut - Selvdrept etter fall mot dekk - Navn: Bendik
1 stk. sjøfugl - Selvdruknet - Navn: Uidentifisert

Middagsvakta ble overtatt av Jon-Håkon og det ble blant annet tryllet frem overtidspizza til stor begeistring fra blant annet Emil.

Dagene gikk og Ejdern holdt fortsatt et snitt på over 5 knop. Delfinene stakk innom ved jevne mellomrom. Tøybøtte Anna mønstret av, og fuglen Didrik mønstret på. Han tok sin tørn på roret, men nektet å ta byssevakta. Late fugl.

Nettene ble varmere og på dagen mente vi å kunne påvise at havet ble mer og mer blått. Det kom opp et forslag om å teste badetemperaturen. Forslaget ble nedstemt i påvente av de magiske 1000 seilte sjømil. Dagen etter runda loggen og badetøy ble rekvirert. Det ble en fin seremoni. Det glassklare havet viste seg å holde 20 grader og var mer enn salt nok. Til og med for Ole.

Da vi hadde hatt snittfart på 6 knop i over en uke tillot Harald seg til stadighet å kikke på GPS‘en og si " Med denne farta her, er på Madeira om......" Da snudde vinden. Pilotkartene fortalte oss at det skulle være liten sannsynlighet for motvind, men den lille sannsynligheten slo jaggu inn. Så fulgte en del døgn med kryssing i lite vind med voksende frustrasjon ettersom vi var så nærme målet. Bad nr 2 ble iverksatt en solfylt dag, og etter det skulle det taes et rev, ettersom høye stygge skyer holdt steady kurs mot oss. Vi la bi, og allerede mens vi jobbet med første revet var regnet godt i gang. Før vi var ferdig med det, kom det opp forslag om enda et rev ettersom det da blåste full kuling. Vi hadde fått turens første squall, som ble tilbrakt undrer dekk etende Emils gryterett med salta svin.

Dag 11 var land i sikte til Emils stor forargelse. Han mente å ha forsonet seg med havet og kunne gjerne tatt en uke til. Andre var mer øltørste og satt pris på at det nærmet seg landkjenning. Motvinden snudde litt på seg, og vi kunne sette alle kluter og gjøre 3 knop rett mot målet.

Kl 18 rundet vi den mektige vulkanklippen med fyr på toppen, for så å seile inn i havnebassenget under tilsyn av fiskende publikum. 1280 sjømil var tilbakelagt på 10 dager 13 timer 30 minutter. Vi var i havn og øya het Ilha de Porto Santo.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

Halvveisfeiring med halvveisboller.

_

Workout.

_

1000 nautiske feires med bad.

Harald syr gjesteflagg av gamle t-skjorter og skolisser.

Watermaker mekking.

Vi poser for Kreativt Forum.

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

En underlig farkost.

_

_

_

Halvveis feires med folkølrester fra Dugnaden.

Meget fornøyd med siste første bollebakst.

Takk gud for hansker.

_

_

_

Vannfylling.

Dekning!

Flaggheis.

Porto Santo i sikte.

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

RIP Tøybøtte Anna
Yndlingspøsen. Godbøtta vår. Tøybøtte Anna forsvant på havet. Det er ikke viktig hvem det var. Men det var Emil. Vi tror kanskje de hadde et forhold og at Emil tok en Tangvald.

Posisjon 29.09
kl. 23.30 UTC:

32 grader og 44 minutter nord.
16 grader og 42 minutter vest.

Klikk på bildene for å lese hele artikkelen.