Fisk eller fugl
Vi om bord på Ejdern er passe glad i dyr, men vi liker ikke når de lider. Ved en marina i Kinsale så vi en sjøfugl (stor) som hang etter tunga i noen fiskeliner som noen uryddige fiskere hadde latt ligge fremme. Fuglen flakset og det hele så ganske grusomt ut. Men Emil tok ledelsen, og med alles hjelp (vi trengte faktisk åtte hender) og avbitertang fikk vi fuglen løs. Den padlet av sted og så ganske frisk ut. Vi var ganske rystet etterpå og ikke så lite stolte over oss selv. Vi hadde reddet et liv.

Men vi kom i balanse igjen dagen etter, da fløy det en tilsvarende fugl etter båten, den øynet plutselig en liten blekksprut som svømte i sju og en halv knop etter Ejdern, stupte ned, og vips hadde vi fugl på kroken. Innen vi greide å dra den inn var den druknet. Hele greia var veldig trist. Ja, ja. Ejdern gir og Ejdern tar.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

Udugelige fiskere.

Kapteinen trengte hvile etter den sterke opplevelsen.

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

Nebbtang.

Frisk som en fugl.


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

RIP Tøybøtte Anna
Yndlingspøsen. Godbøtta vår. Tøybøtte Anna forsvant på havet. Det er ikke viktig hvem det var. Men det var Emil. Vi tror kanskje de hadde et forhold og at Emil tok en Tangvald.

Posisjon 29.09
kl. 23.30 UTC:

32 grader og 44 minutter nord.
16 grader og 42 minutter vest.

Klikk på bildene for å lese hele artikkelen.