Fuglevenner
Noen tror kanskje at havkryssinger kan bli monotont, og kanskje litt ensomt. Dette er feil. Man får nemlig besøk hele tiden - av fuglevenner. Den første fuglen som besøkte oss (hvis man ser bort fra den vi fisket) var Stian, Stian var en spurv som dumpet ned på dekk utenfor den portugisiske kysten. Han var ekstremt kontaktsøkende og prøvde blant annet å bo inne i hetta til Ole, mens Ole hadde hetta på. Men han ble fort lei og stakk av. At han kom frem dit han skulle med frisk bris rett vestlig og 300 nautiske til land får vi bare håpe.

Neste fugl ut var Didrik (han fikk ”Didrik”-navnet etter alliterasjonregelen for navngivning på Ejdern (i.e. Stian Spurv, Vidkun Vindror) fordi vår første hypotese var at han var en due (i.e Didrik Due), men senere ble vi svært usikre på om dette var riktig artsbeskrivelse.) Didrik var langt mer standhaftig, eller bare lat. Han kom på ved Porto og ble med hele veien til Madeira, altså omtrent fem dager. Han spiste lin- og solsikkefrø drakk vann av glass og brukte hele Ejdern som toalett. Om dagen var han ganske sky, men om natta var han ekstremt trøtt og hatet å bli vekket (som meg). Det er en sær erfaring å reve midt på natta med en sur og søvndrukken fugl på fordekket. Ole prøvde å puffe Didrik bort fra klyveren, hvorpå Didrik snubler og faller i vannet, da bråvåkner han flyr febrilsk opp i ansiktet til Ole (han kan ikke svømme) lander på fordekket igjen (fortsatt i veien) og sovner.

Late fugl. Når Madeira kom til syne, brettet han ut vingene og stakk. Ikkeno hadet. Ikke takk. Ingenting. Men det er vel sånn fugler er.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

Dette bildet er til deg Eli. (til mitt forsvar hadde han akkurat flydd inn i øyet mitt)

_

Didrik Due.

_

 


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)