Dublin
Etter 4 døgn med gjørmeseiling ankom vi et Irland og kunne notere oss land nummer to så langt på vår lille reise. Vi fortøyde Ejdern på Howth Yacth Club ca. 30 min nord for Dublin og fikk sendt avgårde en av mannskapet for en kort hjemtur. Vi oppdaget fort at Howth er nydelig og veldig poshed lite tettsted. Marinaen var veldig fin, og etter forholdene billig selv om vi satt prisen litt i halsen ved betaling. Det skulle vise seg senere at dette faktisk var billig etter irske standarder. Tre og en halv dag skulle vi bli i Howth og dagene forsvant.

Mandagen gikk stort sett med til kroppsvask, klesvask, søvn og litt byvandring i Dublin. Dagen etter var vi litt mer opplagte og bestemte oss for å teste utelivet i Irlands hovedstad. Vi engasjerte derfor vårt enorme kontaktnettverk, men couchsurfing gav denne gang lite resultat. Heldigvis hadde vår kompis Tallak jobbet i Dublin i et år og satt oss i kontakt med den meget søte svenske jenta Johanna. Etter en bedre middag på noe deilig indrefilet av okse vi hadde fått slått kloa i tok vi toget fra Howths søte lille togstasjon og inn til byen. Det ble en god runde blant Dublins vannhull frem til Johanna måtte dra hjem (hun står forøvrig opp for jobb kl 0445), men vi fortsatte runden alene og kom etterhvert til en pub der cover-bandet "The Bionic Rats" spilte ska-reggae av beste sort. Med bølgens vugging godt innebygget i våre seilerkropper var det ikke vanskelig å finne rytmen på dansegulvet. Vi må ha imponert de lokale for vi endte opp på nachspiel i en liten leilighet like i nærheten med tre irske jenter og en halvt israeler som het Eddie. Nachspielet ble kort da det ikke var noe drikkevarer igjen i leiligheten og Ejderns mannskap måtte noe skuffet sette seg i en taxi hjem da den offentlige transporten enda ikke begynte å gå på mange timer.

Onsdag ble vi i havna slitne som vi var etter den foregående natts utskeielser og benyttet tiden til å drive vedlikehold på den gamle damen vår. Torsdag var igjen fulltallig, og godt timet med strømmene satt vi igjen ut i Irskesjøen.

En liten maritim anekdote om uttrykket posh. Det stammer fra tiden da man reiste sjøveien fra England til Amerika. De beste (og derfor dyreste lugarene) hadde best utsikt; POrt side out, Starboard Home.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

_

_

_

_

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)