Med raske seil til Kinsale
Ingress: Siste etappe med kystseiling, endelig ut av gjørma.
Det ble opphold i været og vi kastet oss ut i havet igjen, vi skulle sørover og håpet å rekke frem til Kinsale på sørkysten av Irland, før uværet (rest-Hannah) kom seg til Irland, The Emerald Isle.
Vi krysset ut, ved godt mot, og utpå kvelden plukket vi opp to couchsurfere som hadde utrykt et ønske om å være med på en liten seiltur, amerikanerinnene Diana og Emma fra Fort Wayne, Indiana. Vi plukket dem opp midt på natta i Rosslare havn til blandet respons fra lokale myndigheter, som mente vi burde gi dem 24 timers advarsel for å gjøre landfall, vi insisterte på at vi hadde en turistguide som sa at det ikke var nødvendig, og til slutt ga de seg om enn noe surmulende (”This is totally out of order!”).

Etter ganske fine forhold de første timene, fikk vi mer vante forhold ut på natta med både snutevind og motstrøm. Ole og Harald greide på sitt fire-timers skift i frisk vind å seile to nautiske mil rett bakover. Møter med delfiner er blitt helt dagligdags for oss, delfiner er svært intelligente og det viser de ved å i likhet med mennesker være svært begeistret for Ejdern, de hopper rundt oss i timevis og tror visst at vi er en slags storesøster, en veldig tjukk en. Det er vel egentlig ikke delfiner, det er niser, men de ligner veldig.

Etter hvert som vi utpå dagen kom ut i mer åpent hav ga strømmen seg og vi begynte å gå forover. Det frisknet til og etter hvert ble farten anstendig, da fikk vi også ”gale warning” dvs kulingvarsel over VHFen, og vi skjønte at vi måtte sette alle kluter til for å komme oss til Kinsale i løpet av natta. Vi satte alle kluter til, og satte bøtter frem til våre amerikanske gjester.

Innen vi var i innseilingen til Kinsale var det blåst opp ordentlig, og vi seilte for bare fokk inn til byen. Vi la oss til ved en marina, og etter en rask ankerdram la vi oss endelig utpå morrakvisten. Da vi våknet opp blåste det sterk kuling i den eneste retningen vi hadde dårlig ly for, selv om vi var i en liten bukt pisket vinden opp sjøen og vi måtte få hjelp av marinasjefen til å legge oss til hos konkurrenten hans som hadde bedre ly.

Vi var klare for Kinsale som vi hadde hørt veldig mye bra om, (”excellent gourmet restaurants”, ”very pretty”) og for reklamefestivalen ”Kinsale Sharks” som Ole og Harald skulle dekke for den norske reklamebransjen.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 


Delfilm.

SÅ gøy å fiske.

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

So long and thanks for all the fish.

Long legged beauty.

_

Første havneforsøk i Kinsale.

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)