Arklow adventures
Ingress: Noen steder er lettere å glemme enn andre.
Før vi dro var vi enige om at det var et poeng å dra til steder vi ellers ville hatt vanskelig for å komme oss til, dvs. ikke steder man lett kan komme seg til med fly senere i livet. Etter en måneds tur har vi skjønt at det er minst like interessant med steder man ellers aldri ville dratt til.

Vi skulle komme oss sørover fra Dublin, men kom ikke langt på grunn av oppblåsning. Restene etter orkanen Gustav kom over Atlanteren for å gjøre livet surt for oss også. Vi søkte ly i Arklow, en liten forglemmelig forstadsby sør for Dublin. Vi la oss ved en flytebrygge i elveutløpet. Det var dårlig med ly, og det i kombinasjon med strømmen (som stort sett lå på mellom fem og seks knop) gjorde at det gynget minst like mye som det pleier å gjøre til sjøs. Vi mistet den hvite kulefenderen i uværet.

Folk her var sånn passe hyggelige og ikke særlig sannferdige av seg. Arklows vibrerende utelivsscene var i all hovedsak konsentrert rundt stedet ”Sally O´Briens” et lite sted som var en slags blanding av Snorrekompaniet og The Celtic Harp. Vi tilbrakte to kvelder her, men til ingen nytte.

Siden vi allikevel hadde ankret opp rett brevid den lokale kinoen, benyttet vi anledningen til å oppdatere oss på vår tids viktigste kulturutrykk: mainstreamfilmen. Vi greide å se tre filmer og starter herved vår nye feuilleton, ”Ejderns filmanmeldelser”

Rocknrolla: Veldig bra film. Veldig kul. Guy Ritchie på sitt beste. Men hvis man har anledning bør man nok se den tekstet.

Hellboy II: Her var tilbakemeldingene delte, kanskje ikke fullt så kul som den første. Det kan absolutt anbefales å ikke se den med en rad dritunger som ikke har fått grunnopplæring i kinoetikette… og en annen ting, hva slags foreldre tar med seg en unge på tre år for å se en film som handler om demoner fra helvete? Hvis det hadde vært i Norge hadde jeg underrettet barnevernet. Dersom kinooppførsel kan menes å være en indikator på et lands grad av sivilisasjon har Irland mye å jobbe med.

Batman, The Dark Knight: Veldig bra. Beste Batmanfilmen vi har sett.

Etter tre dager var det heldigvis en liten pause i møkkeværet så vi skyndte oss sørover for å finne noe bedre.

Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...

_

_

Fyrbåt.

_

_


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)