Folk vi møter
En helt sentral del av de opplevelsene vi har i livet, og på ingen måte mindre del av vår reise rundt i verden, er de menneskene vi møter. De vi møter kan lære oss om stedet vi besøker, lære oss om kulturen, gi oss tips og vink om alt mellom himmel og jord, eller rett og slett bare være utrolig hyggelige og spennende å tilbringe tid sammen med.

Allerede siden vi startet 8. august har vi gjort nye bekjentskaper som har hjulpet oss på vår vei og som vil være en del av de minnene og opplevelsene som vi vil bære med oss for resten av livet. Vi har tidligere nevnt Familien Gjertsen som hjalp oss i Tredge i forkant av våre Nordsjøkryssning. Det var Øyvind Lauten som satte oss i kontakt med dem. Det er alltid noen som kjenner noen som kjenner noen på de minste sannsynlig stedene rundt omkring i verden, så vi setter pris på å få tips om folk dere kjenner på de stedene vi er på vei.

I disse internett-tider finnes det også masse globale sosiale nettverk og Ole har siden høsten 2007 vært aktiv på couchsurfing.com. Det er et nettsamfunn der folk låner ut sofaen sin til andre folk som er ute på reise å trenger et sted å bo. Nå har vi på en måte en sofa å låne bort, men vi bruker det mest til å se etter folk som tilbyr sofaer i de byene vi kommer, og høre om de vil være med ut å ta en øl. På den måten traff i Gary i Inverness som lånte oss internett, foret oss med linsesuppe og kjørte våre matvarer i høljeregnet til båten. Vi avtalte også å møte Jayne og Michelle, to turnusleger, på en bar som het Hootananny’s og hadde live skotsk musikk. Ettersom de fleste utesteder stenger tidlig i Skottland ble det først nachspiel i båten men vi flyttet oss deretter til sykehuset... Det var noe spesielt å ende opp på nachspiel i fellesrommet på bygningen der alle turnuslegene bor. Ikke helt Grey’s Anatomy, men morsomt likevel. Kanin-jakt på ekte levende ville kaniner i lett bedugget tilstand mens vi venta på taxi hjem satt en ekstra smak (!) på opplevelsen.

Men så langt er det å være generelt sosiale individer grunnen til at vi har truffet de menneskene som vi virkelig vil huske. Allerede i første sluse i Inverness skjønte vi at sluseprat er en viktig del av kanalkulturen, og det skulle vise seg å være både nyttig og hyggelig. En av båtene vi delte sluse med den første dagen var Watergaw med det skotske ekteparet Alison Tailor og Alan Hannah. Vi snakket om langturen og de sa de hadde masse pilot-bøker vi kunne kikke på og var generelt veldig kunnskapsrike. Etter en opplevelsesrik tur over Loch Ness fortøyde vi bak dem i Fort Augustus og inviterte dem over på litt kaffe og konjakk etter middag. Det ble en utrolig hyggelig kveld med mange gode historier og mye god skotsk whiskey, som forøvrig de hadde med seg og lot stå igjen sammen med en stor bunke pilot-bøker vi skulle få låne mens vi var i kanalen.

Før vi forlot Caledonien-kanalen avtalte vi å slå følge fra Banavie ned Neptune’s staircase og videre til Oban. De hadde litt motortrøbbel og var veldig takknemmelige for at vi ventet og slo følge med dem hele veien. Vel fremme inviterte de oss på middag ombord i Watergaw. Det ble enda en veldig lang, whisky fylt og utrolig hyggelig kveld. Haralds imitasjon av Sean Connery slo veldig godt an og de lo godt av vår interne diskusjon om snorking og andre utfordringer med å bo sammen. Vi ble så avslappet i situasjonen at Harald tok seg selv i å nesten skjenke deres 15 år gammel whisky til seg selv.

Dagen etter kom vi hjem til en lapp med tips om tidspunkt for runding av Mull of Kintyre og en pose full av snacks og snop som Alan kalte "nightwatch survival kit". Deres gavemildhet og hjelpsomhet var overveldende. Neste morgen da vi skulle dra fra Skottland var tiden kommet for avskjed. Alison var tydelig rørt og til og med den stødige klansmannen Alan virket beveget av situasjonen. Vi satte kursen mot Dublin og var egentlig ganske rørt selv.Kommentér

Ditt navn:

Kommentar:

Vennligst tast in koden nedenfor:

 

_

_

 

Klikk på bildet for å se bildeserie med store bilder...
(Alison, Watergaw og klesvask.)

_

Sluseventing.

Slusekonsing.

_

 


Jordomseiling
i antikvitet
Ejdern er en svensk losskøyte fra 1894 som for tiden er på langtur mot Brasil og sydligere breddegrader.

Satelittelefon!
Vi har fått oss satelittelefon og har telefontid på søndager mellom 18.00 og 22.00 norsk tid. Ring oss (og bruk masse spenn) på 00881631639125. Ingen bekymringer dersom vi har glemt å skru den på takk :-)